2 minutter i Kuben og du er hooked!

Dette indlæg blev udgivet i ARoS, Kunstens rolle, Udstillinger den af .

”Det er SÅ fedt når jeg kan eksperimentere”. Citatet er fra en ung mand, midt i 20´erne, sagt til mig forleden da han blev præsenteret for Kuben. 

Kuben er en del af udstillingen Formen, Farven og Fladen og udgør et særligt rum, hvor gæsterne kan undersøge og arbejde med former, farver, linjer og mønstre på en flade og i rum – nøjagtig som de forskellige kunstnerne, der er repræsenteret på udstillingen gjorde det.

Forskellen er bare at arbejdet nu kan foregå digitalt; uden linealer, skitser og pensler holdt ”lige i munden”. Eventuelle fortrydelser swipes væk så let som fnug i luften, og med en enkelt dikterende pegefinger eller to skiftes de ud med nye forsøg.

Gennem dine valg og dine bevægelser vil du hurtigt opdage hvordan selv små ændringer i dit skaberværk får hele udtrykket til at ændre sig. Du vil opdage hvordan farver og mønstre bringer dig i forskellige stemninger og hvordan vi fornemmer og påvirkes af former.

Kuben har samme effekt  som en pose bolsjer uden bund; man skal prøve flere og flere muligheder af. Langsomt går det op for én hvor påvirket man er af den kunst man har set på sin vej gennem udstillingen, man fascineres af legen i at skabe, nysgerrig på elementerne og tiden fordufter ubemærket til toner af 50´ernes jazzmusik. Tilbage står din kreation i Kuben, født til at forsvinde ud i ingenting. Kunsten i udstillingen bliver, og mon ikke du nu har fået et vågent øje for de konstruktivistiske kunstneres evner til ”at få det til at spille” og balancere, som et helstøbt udtryk, der gør indtryk.

Kuben findes i det sidste rum i udstillingen Formen, Farven, Fladen, der vises på ARoS galleri niv 5 frem til den 30.8.15