ARMAND GUILLAUMIN (1841–1927)

Dette indlæg blev udgivet i ARoS, Monet - Lost in Translation, Udstillinger den af .

Den franske maler Armand Guillaumin er i udstillingen MONET – LOST IN TRANSLATION repræsenteret med 3 værker, der alle er udlånt fra Musée Petit Palais i Schweiz.

De tre værker skildrer vidt forskellige motiver – lige fra Paris’ hektiske byliv over livet på landet til snedækkede høstakke – og selvom de er malet indenfor en kort årrække (1883-85), er de også i deres farveholdning meget forskellige.

I begyndelsen af 1860’erne stiftede Guillaumin bekendtskab med Pissarro og Cézanne. Sammen deltog de i Salon des Refusés i 1863. Selvom han tilhørte gruppen af impressionistiske malere og tilmed deltog på de fleste af deres udstillinger indtil 1886, var han dog en af de mindre kendte malere i gruppen. Manglen på succes fik Guil­laumin til at tage et job hos vejdirektoratet, indtil han i 1891 vandt i lotteriet og blev i stand til fuldt ud at hellige sig maleriet. Guil­laumin, der fortrinsvis malede landskaber, men også storbymotiver, søstykker, stilleben og portrætter, udviklede med årene en teknik kendetegnet af brede penselstrøg med en farve- og lysvirkning, der viste frem mod fauvismen.