ALFRED SISLEY (1839-1899)

Dette indlæg blev udgivet i ARoS, Monet - Lost in Translation den af .

Alfred Sisley blev født i Paris af engelske forældre, faderen var i silkebranchen og moderen var en kultiveret musik-kender. Som elev hos kunstmaleren Gleyre i 1863-64 lærte han bl.a. Monet og Renoir at kende.Sammen dyrkede de friluftsmaleriet i skovområdet ved Fon­tainebleau. Sisley foretog fire rejser til England i perioden 1871-97, og fra 1880 boede han i byen Moret-sur-Loing. Sisley var til at beg­ynde med påvirket af Jean-Baptiste Camille Corot, men blev senere en af de førende skikkelser blandt de impressionistiske malere, som han udstillede sammen med i 1870’erne og 1880’erne. Selvom Sisley forsøgte af få fransk statsborgerskab 2 gange, lykkedes det ikke – han forblev brite frem til sin død.

sisleyPå udstillingen ”Monet – Lost in Translation”, kan du se hele 7 værker af Sisley. Bl.a. ” Forår i Veneux-Nadon” fra 1882, som er kommet hele vejen fra New Orleans Museum of Art i, USA, og ”Vejen til Hampton Court”, 1874, fra tiden i England.