THEODORE ROUSSEAU (1812-1867)

Dette indlæg blev udgivet i ARoS, Monet - Lost in Translation, Udstillinger den af .

Rousseau blev uddannet under Lethière i den nyklassicistiske tradi­tion, men han studerede lige så meget på egen hånd, især på Lou­vre, hvor han kopierede kunstneren Adriaen van de Velde og andre, samt ude i naturen, fx på en rejse i Auvergne og Normandiet 1830-32. Allerede i 1831 debuterede han på Salonen, bl.a. sammen med Díaz de la Peña, der også blev medlem af Barbizon-skolen. Som de øvrige Barbizon-malere efterstræbte Rousseau et individuelt udtryk gennem skildringen af den uberørte natur ved Fontainebleau-sko­vene. Her opholdt han sig det meste af sin levetid i tæt kontakt med naturen. Han skildrede enkeltstående nære motiver: en mose mel­lem træerne, en skovlysning, et stort egetræ og lign. og indlejrede gerne en lidt barsk og dyster stemning af ensomhed og isolation i sine billeder.

I udstillingen ”Monet – Lost in Translation”, kan du opleve ”Dammen” fra 1850, som er lånt fra Musée Fabre i Montpellier i Frankrig.