Kunstdonation

Dette indlæg blev udgivet i ARoS, Kunstens rolle, Samlingen den af .

ARoS har fået en stor kunstdonation fra The Merla Art Foundation / Dennis og Jytte Dresing Collection til en værdi af et tocifret millionbeløb. Den består af værker af bl.a. Karl Isakson, Edvard Weie, Vilhelm Lundstrøm, Richard Mortensen og Asger Jorn, samt James Rosenquist, Sam Francis og Jean Deyrolle. ARoS er helt afhængig af sådanne donationer for at kunne udbygge sin samling, da økonomien slet ikke er til, at museet selv kan købe kunst i den prisklasse. Faktisk består samlingen for 3/4s vedkommende af gaver, enten direkte som kunstdonationer eller som tilskud fra firmaer, fonde og privatpersoner til indkøb af bestemte kunstværker.

Passion flower, James Rosenquist

Passion flower, James Rosenquist

Museet blev skabt for godt 150 år siden af en gruppe borgere i byen, og ganske vist er museet statsanerkendt, hvilket betyder at vi får et offentligt tilskud imod at være med i det fælles museumssamarbejde i Danmark, men ARoS financierer stadig 3/4 af sit årlige forbrug ved egenindtægter og støtte fra private, firmaer og fonde.

Heldigvis er viljen hertil stadig til stede i dag som den var fra starten, for mange kan se betydningen af kunst for et godt liv. 500.000 mennesker besøger museet hvert år, og endnu flere ser museets værker udlånt til andre udstillinger i indland og udland.

Kunstværker der kommer ind i ARoS’ samling bliver bevaret for eftertiden, og kunsten kommer således til gavn og glæde også for kommende generationer ud i fremtiden.