Grayson Perry – Smag og behag

Dette indlæg blev udgivet i ARoS, Grayson Perry - Hold Your Beliefs Lightly, Udstillinger den af .

Hvor i samfundet hører du til? Arbejderklassen, middelklassen, overklassen? Er det en del af din identitet, din stil og din smag? I England er det klasseinddelte samfund ikke kun en synlig og markant realitet, det er også en stor og vigtig del af folks identitet og tilhørsforhold, lige meget om de hører til i toppen eller i bunden. I 2012 besluttede Grayson Perry sig for at undersøge de forskellige samfundsklasser ved at se på deres smag: hvordan de bor, hvad de har på, og hvad der er socialt acceptabelt (og ikke er!) i de forskellige dele af samfundet.

Grayson Perry: The Annunciation of the Virgin Deal, 2012.

Grayson Perry: The Annunciation of the Virgin Deal, 2012.

TV-serien All in the Best Possible Taste dokumenterer Perrys rejse i det engelske samfund, de mennesker, han møder, og de opdagelser, han gør, når han prøver at leve sig ind i deres ”stammes” livsstil. TV-serien, i tre afsnit, hører sammen med seks vægtæpper – serien The Vanity of Small Differences – som blev Perrys kunstneriske fortolkning af essensen af de tre samfundsklasser. På de seks billedtæpper følger vi den opdigtede person Tim Rakewell (inspireret af Hogarths A Rake’s Progress), som igennem livet kravler op ad den sociale rangstige. Hvert motiv er inspireret af kendte religiøse scener og har en mangfoldighed af referencer til kunsthistoriske værker og motiver.

Både Tv-serien og vægtæpperne kan ses i udstillingen Hold Your Beliefs Lightly på ARoS. En App i udstillingssalen, udarbejdet af kunstneren, giver mulighed for at dykke ned i de mange referencer og fortællinger som tapeterne rummer, eller man kan blot nyde håndværket og de mange smukke detaljer.