THE GARDEN – en kunstudstilling om naturen

Dette indlæg blev udgivet i ARoS, The Garden, Udstillinger den af .

År 2017 er et helt særligt år for Aarhus by. Byen vil gennem hele året være fyldt med kulturelle begivenheder og arrangementer, da Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad i 2017. I 2017 præsenterer ARoS udstillingen The Garden – End of Times, beginning of Times. Udstillingen kommer til at fylde to hele gallerier inde på museet, udvalgte lokationer i byrummet, samt strækningen langs vandet og skov ved Marselisborgskoven.

I den forbindelse var jeg sammen med en kollega i Los Angeles for at snakke med en række kunstnere, som skal deltage i The Garden udstillingen. Mine forventninger til byen, kunstnerne og de udstillinger, vi skulle se, var høje!

L.A. har gennem årene udviklet sig fra at være en by med fokus på film og Hollywood livet, til i dag også at have et rigt kunstnerisk miljø, hvor mange billedkunstnere flytter til L.A. for at være en del af dette. Doug Aitken og Max Hooper Schneider, som var to af de kunstnere vi mødtes med, og som deltager i The Garden udstillingen, arbejder med mødet mellem natur, kultur og samfund hvad det gør ved den menneskelige selvforståelse. Hvordan deres værker kommer til at se ud til The Garden, kan jeg ikke afsløre, men ud fra de ideer og skitser kunstnerne havde, bliver det værker af en karakter som der ikke er set før i Aarhus.

ærk fra Doug Aitken´s særudstilling Electric Earth på The Geffen Contemporary – MOCA, L.A. Doug Aitken, Station to Station, 2013

Værk fra Doug Aitken´s særudstilling Electric Earth på The Geffen Contemporary – MOCA, L.A. Doug Aitken, Station to Station, 2013

Mens tiden hastigt nærmer sig 2017, og det Europæiske Kulturhovedstadsår skydes i gang, fortsætter vi arbejdet med at skabe en helt særlig kunstudstilling, der forhåbentligt kaster et nyt lys, på hvordan vi forstår os selv i relationen mellem kunst og natur.

Udstillingen åbner over to omgange. Udstillingsdelen inde på museet strækker sig fra 8. april – 22. oktober 2017, mens udstillingsdelen i byrum, skov og strand strækker sig fra 3. juni – 30. juli 2017.