Vi har pakket skelettet

Dette indlæg blev udgivet i Udstillinger og tagget den af .

Det er ikke hver dag, at man får en mail med beskeden om, at nu er skelettet, motorcyklen, møblerne, kunstværkerne og Playboy magasinerne pakket i en container og klar til at rejse. Men netop sådanne beskeder flyver i disse dage over Atlanten, fra LA til ARoS. Hvorfor? Wes Lang Studio er på vej!

Wes Langs atelier

Wes Langs atelier i Los Angeles

Da ARoS første gang mødte den amerikanske kunstner Wes Lang, var vi på besøg i hans Studio – hans atelier. Det var en overvældende oplevelse at se, hvordan Wes Langs billedunivers, der er fyldt med skulls, skeletter, babes og tatoveringslignende motiver flød fra gulv til loft. Væggene var plastret til med tegninger og udklip og slasket til med maling, på gulvet lå stakke af Playboy magasiner fra 70’erne og nå ja, så stod der et skelet.

At træde ind i Wes Langs Studio, var som at træde ind i et levende, dynamisk kunstværk, et mindmap over kunstnerens kreativitet. Eller sagt på en grov måde, som at se kunstnerens hjerne splattet ud på væggen. Her var alt blottet og lagt frem til skue, så man med egne øjne kunne se, hvordan ideerne til de mange kunstværker opstår.

Der opstod en tanke: Skal denne unikke oplevelse virkelig kun være os forundt? Eller kan vi give den til alle der kommer på ARoS? Kan vi flytte hele Wes Langs Studio fra LA til ARoS og installere det 1:1 midt i udstillingssalen, omgivet af kunstnerens værker, så alle kan få denne oplevelse?
Ja! Wes Lang Studio er på vej til ARoS!

Udstillingen Wes Lang – The Studio åbner på ARoS lørdag d. 29. marts og kan ses frem til søndag d. 7. september.