Aktuel i ARoS Atelier: Ida Sønder Thorhauge

Dette indlæg blev udgivet i ARoS, ARoS Public den af .

Kom og mød billedkunstner Ida Sønder Thorhauge i atelieret i ARoS Public og få indblik i hendes arbejde og de bagvedliggende kunstneriske processer.

Indtil 29. september 2017 arbejder Ida Sønder Thorhauge i ARoS Atelier. Ida arbejder primært med maleri og skulptur. Hun bearbejder kunsthistoriske fragmenter i et samtidigt udtryk, hvor kroppe og blikke udforskes gennem tilbagevendende kvindelige figurer afbildet i natur. Ida er medlem af kunstnergruppen Piscine.

Loosing All Meaning, 120 x 120 cm. Olie, akryl og spray på lærred 

Når du træder ind i atelieret ser du malerier af kvindeskikkelser liggende og siddende i landskaber. Ventende, tænkende. De er underligt anonyme, og fremstår som en slags statuer. Samtidig udtrykker de en stemning. De er alle sammen på en gang ingen og den samme. De befinder sig altid i et farverigt landskab, som på forskellig vis danner en scene om fortællingen.

Ida er optaget af kvinden og landskabet som motiver i maleriet fordi det er nogle af de mest anvendte motiver i kunsthistorien. Det ikonografiske, og hvordan vi bliver påvirket til at tænke og genkende skønhed interesserer hende. De kvindelige skikkelser i malerierne har ofte positurer og udtryk, der mimer kvinder i ikoniske malerier og skulpturer, og brugen af kunsthistoriske referencer ses i både i hendes malerier og skulpturer. Fælles for disse er, at de ofte refererer til værker udført af store myteomspundne kunstnere: Picasso, Matisse, Rodin, osv. – listen er lang. Der er en sensibilitet overfor kvinderne i malerierne, der bearbejdes i forskellige udtryk og stilarter. I sammenstødet mellem farver, materialer og motiver opstår et nyt samtidigt formsprog.

It Became A Lying Woman. 120 x 120 cm. Olie, akryl og spray på lærred.

For tiden arbejder Ida med tegneserieformatet som en metodisk tilgang til at nuancere en fortælling. ‘Tegneserie’ forstået sådan, at malerierne indbyrdes hænger sammen og er afhængige af hinanden. Nogle af malerierne opdeles i felter, som en slags opremsninger af situationer og udtryk, mens andre situationer uddybes i et enkelt maleri. De fortæller tilsammen en form for handling, men en handling hvor langsommelighed og minimale forskydninger er af større betydning end fremdrift.

Læs mere om Idas arbejde på: www.idathorhauge.com