Cool, Calm and Collected: #2 Fra Christian Falsnaes til Ebbe Stub Wittrup

Dette indlæg blev udgivet i Cool, Calm and Collected, Udstillinger den af .

Christian Falsnaes (f. 1980): Justified Beliefs, 2014

Justified Beliefs er en performanceinstallation af Christian Falsnaes, hvor et avanceret lydsystem trådløst transmitterer synkroniseret lyd til i alt fem trådløse hovedtelefoner. Værket gør de besøgende til værkets egentlige hovedaktører. Man kan vælge at tage del i værket ved at tage et sæt hovedtelefoner på og følge de instruktioner, som transmitteres til én. Blandt værkets minimum tre deltagere, er to af dem fasttilknyttede, da man som minimum skal være tre deltagere. Justified Beliefs kan opleves, når de to faste performere er til stede. (se yderligere info på wwww.aros.dk).

Danh Vo (1975-), We The People (detail), 2011 – 2013

Danh Vō er vietnamesiskfødt dansk statsborger. Da han var fire år gammel, flygtede hans familie fra efterkrigstidens kaos i en båd, som hans far havde bygget. De håbede at nå USA, men blev i stedet samlet op i Stillehavet af et dansk containerskib. Vō har med værket We the People (detail) (2011-13) lavet en nøjagtig kopi af Frédéric Auguste Bartholdis 45 meter høje Frihedsgudinde fra 1886, men i stedet for at samle de 400 dele, som statuen består af, er de nu splittet over hele verden, ejet af forskellige institutioner og samlere verden over. Frihedsgudinden er i sin helhed et stærkt symbol på USA og den vestlige verdens selvforståelse. Med skulpturserien udfordrer Vō ikke bare en klassisk skulpturforståelse, men også i høj grad vores selvforståelse og tro på demokrati og frihed i bredere forstand.

Repetition of a Word Thirty-Three Times #1-33, 2016, installation, Ebbe Stub Wittrup repræsenteret ved Martin Asbæk Gallery (detail) (2)

Værket Repetition of a Word Thirty-Three Times består af 33 fotos ophængt i en diagonal. Serien tager afsæt i to forskellige læsninger af græshoppen som symbol. Den ene stammer fra Østens mytologiske fortællinger, hvor græshoppen beskrives som et lykkebringende dyr på grund af dens progressive bevægelsesmønster, dens evne til kun at springe fremad, aldrig til siden eller bagud. Den anden læsning handler om græshoppens betydning i Bibelen. Her optræder den som et skadedyr, jf. de ti plager, og står således for noget ulykkesbringende. Wittrup har desuden talt sig frem til, at græshoppen nævnes 33 steder i Bibelen. Hvert billede har derfor en titel, som refererer til disse steder, fx. 2. Mos 10,4, Dom 7,12, etc.