Udstillinger og kunstnere

Dette indlæg blev udgivet i Rejser, Udstillinger og tagget , , den af .

I Los Angeles fik jeg endelig lejlighed til at møde Wes Lang, som snart udstiller på ARoS. Jeg er vild med den måde han tænker på – både i forhold til kunstverden men også i det hele taget. Jeg er overbevist om, at vores gæster vil elske ham og hans udstilling

Udstillingen af James Turrell på LACMA var storslået. Det er en retrospektiv udstilling, som dog også viser en række nye og store værker. Det jeg godt kan lide ved retrospektive udstillinger er, at vi som publikum får mulighed for at opdage begyndelsen, hvor de første ideer tog form, og følge hvordan de har udviklet sig og fået nye udtryk.

Turrell er en kæmpe. Både når det gælder hans værk, og den kunst han har udviklet. Publikum elsker det. Men han er også en kæmpe i forhold til sit projekt med Roden Crater i Flagstaff, hvor han kort fortalt har omformet en vulkan til et stykke kunst. Og netop en vulkan i Flagstaff er vores næste stop på rejsen…