Louis Vuitton og The Akhop i Las Vegas

Dette indlæg blev udgivet i Rejser, Store kunstoplevelser og tagget den af .

Meget transport i USA foregår i bil. Men nogen gange er man så heldig at blive inviteret med på en helikoptertur. Det gave et sug i maven at flyve over Grand Canyon –  det er svært at fatte dimensionerne i den kløft. Rejsen herfra – med frokost på en klassisk Truckers stop med det der til hørende klientel – til Las Vegas på blot fem timer er kontrastfyldt.

Las Vegas er et dybt fascinerende fænomen – mere interessant end hyggelig. Byen, der helst vil have din alle penge, flimrer, blinker med et jævnt højt lydniveau er noget helt specielt. Vegas er transitby for vores videre rejse, men det er også et sted for kunst. Turrells studie havde sørget for at vi kunne få lov til at se et bestillingsværk, der er udført til en Louis Vuittons store butik på The Strip. Det var vildt. Lysinstallationen The Akhop strækker sig over 500 m2. I et ovalt rum med glatte overflader blev vi stillet overfor en ”afgrund”, hvis dybde var umulig at vurdere. Og begyndte farverne foran os – og rundt om os – at skifte. Sagte. Tid og rum blev uvæsentligt. Det føltes som om farverne trængte ind og forbi øjnene, og blev en del af hele min opmærksomhed. Aldrig før har jeg oplevet så intens en visuel sanseoplevelse. Det var skønt, det var smukt. Det var beroligende. Sådan noget findes altså også i en butik, i en by, som skriger til dig 24/7.

Jeg ser frem til at møde James Turrell i egen person…