I Bergen og Oslo

Dette indlæg blev udgivet i ARoS, Rejser den af .

I mit første halve år som direktør for ARoS vil jeg i perioder opholde mig i Bergen, da min familie først flytter til Danmark til sommer. Det er hyggeligt at have sit eget køkken som kontor, og dejligt for en gangs skyld at være hjemme, når min datter kommer fra skole. Mine arbejdsdage er selvfølgelig anderledes, når mine kollegaer ikke er lige ved siden af, men kontakten holdes fint vha. mail, SMS, telefon, favoritten Skype og diverse sociale medier som Instagram, Facebook og Twitter.

Men der udføres også andet arbejde. Forleden havde jeg fx fornøjelsen af at være til fernisering på udstillingen Biography af kunstnerduoen Elmgreeng og Dragset på det norske Astrup Fearley Museum. På museets hjemmeside kan man bl.a. læse, at udstillingen viser et bredt udvalg af arbejder fra duoens komplekse univers med skulpturer, performances og interaktive installationer. Udstillingen præsenterer værker fra sidst i 90´erne frem til i dag, og er bestemt et besøg værd – hvis du ikke har lige har Oslo-planer vises udstillingen senere i år på Statens Museum for Kunst.

Se mere om udstillingen

I den forgange weekend deltog jeg i et længere interview med CCTV, Kinas nationale TV-kanal. Til september/oktober viser kanalen en længere dokumentar om et projekt fra min tid som direktør for KODE. Her besluttede vi at tilbageføre syv søjler fra Yuanmingyuan, det gamle sommerpalads fra Qing-dynastiet, til Peking University i Beijing. Se mere her 

Det var hyggeligt at hilse både på de gamle kollegaer fra Kode igen og ikke mindst de kinesiske samarbejdspartnere, der gjorde projektet muligt. Der er store forventninger til det videre arbejde med projektet og mediebevågenheden har været enorm. Se fx:

The New York Times

China Daily

CCTV English

Jeg glæder mig til at vende tilbage til Kina og udbygge forholdet yderligere  – også på vegne af ARoS og Aarhus. Kina er et spændende land både kulturelt, akademisk, socialt og økonomisk såvel historisk som her og nu og i fremtiden.