OUT OF THE DARKNESS og vejen ud af mørket

Dette indlæg blev udgivet i ARoS, Samlingen, Udstillinger den af .

For nogen uger siden åbnede vi på ARoS Out of the Darkness, som er den første udstilling, jeg har kurateret for museet. Out of the Darkness er måske en af de sjoveste udstillinger, jeg nogensinde har været med til at lave, specielt fordi den involverede alle museets kuratorer.

Udgangspunktet var de fortællerstrukturer, vi kender fra film og litteratur, og menneskets evigvarende søgen efter mening. For mennesket har til alle tider fortalt hinanden historier. Om skabelse, om heltemod, om begivenheder. Alle store religioner udspringer fra en skabelsesberetning. En forvandling fra intet, et ord eller en urkraft, til en verden, en orden og en harmoni.

tumblr_n5x16tGBaM1tv0k4so4_1280

Spørgsmålet vi stillede os var: er det muligt at lave en udstilling, som hverken er historisk kronologisk eller tematisk kronologisk, og som ikke efterlader publikum midt i en sky uden instrumenter?

Der blev diskuteret, der blev bygget vægge og hængt gardiner op, der blev foretaget ændringer på detaljer og planer, kunstværker kom til, og kunstværker forsvandt, idéer blev prøvet af, og idéer blev forkastet. Og udstilingen skiftede navn mindst fem gange. Men på et tidspunkt har man en fornemmelse af, at nu er det nok, nu bliver det ikke bedre, det bliver kun variationer over det niveau, man er kommet frem til. ENJOY!

http://www.aros.dk/besoeg-aros/udstillinger/2014/out-of-the-darkness/