Aarhus – København t/r og spontane møder

Dette indlæg blev udgivet i ARoS, Rejser og tagget , den af .

Det er længere fra København til Aarhus, end fra Aarhus til København. Det giver mig en fordel. Fordi det er nemt at rejse til København (ca 3 timer med tog), og fordi det giver mig en mulighed for at orientere mig bredere end hvis jeg havde haft mit arbejde i Kongens by.

Jeg er overraskende ofte i København, i forskellige sammenhænge. For at møde fonde og det officielle Danmark, se udstillinger, overvære ferniseringer etc. – altså stort set det samme som jeg foretager mig i Jylland. Det gør at enkelte dage bliver mere indholdsrige og længere end andre.

Jeg har vært til mange receptioner og tiltrædelsesreceptioner. Det sidste er for mig som nordmand ganske fremmed, men en flot praksis. Det giver mulighed til at træffe dem man allerede kender og skabe nye bekendtskaber. Danskerne er rigtig gode til at dyrke netværk. Senest 21. maj fik jeg endelig mødt og hørt Mikkel Boghs tiltrædelsestale som ny direktør for Statens Museums for Kunst. Jeg kender ham ikke, men efter omtale, personlighed og faglige perspektiver i sin tale lover det rigtig godt for Danmarks kunstliv.

At være til stede ved ferniseringer i private gallerier giver også en mulighed til at møde nye mennesker; kunstnere, samlere, erhvervsledere, politikere og kunstelskere. Det er som oftest mange interessante samtaler der finder sted. Og ofte opstår der nogle gode tanker og ambitioner på kunstens vegne. Og nogle gange oplever man at der opstår øjeblikke der vil få konsekvenser. At møde Mikael Kvium i hans nye udstilling på Galleri Nils Stærk, 21. maj, og at diskutere hans næste projekt på ARoS er et sådan øjeblik. Udstillingen tog en ny vending! Jeg glæder mig meget til efteråret i Århus. Og hvem ved: Måske bliver der lige langt mellem København og Aarhus og Aarhus og København, når Kvium i oktober slår dørene op til sit univers (- på en helt ny måde).