WUNDERKAMMER #3: Ung kvinde med Daells Varehus katalog og undulat der har fået lov til at være ude af buret

Dette indlæg blev udgivet i Out of the darkness, Samlingen, Uncategorized, Wunderkammer og tagget den af .

Hvad betyder alder, når man ser på kunst? Alderen betyder noget når værker refererer, enten i sit udtryk eller i sin titel, til noget tidstypisk. Titlen især kan være spændende at dykke ned i og undersøge, om den giver mening i sammenhæng med værket.

Andre gange udtrykker værket nok i sig selv, og titlen kan være overflødig. En titel kan dog også være med til at underbygge ens egen fortolkning af et værk. Titlen på et værk kan fortælle noget om den tid, værket er fra, de tendenser, udtryk og temaer, som har været oppe i samfundet.

Sådan er det eksempelvis for mig, når jeg ser på Peter S. Carlsens værk Ung kvinde med Daells Varehus katalog og undulat, der har fået lov til at være ude af buret. Daells Varehus kender nogle måske til – forventningens glæde, der opstod, når Varehusets katalog kom indenfor døren og næste sæsons tøj skulle købes. Men for andre, inklusiv mig selv, er Daells Varehus et ukendt sted, grundet min alder. Lige præcis derfor bliver jeg også ekstra nysgerrig. Hvad er der med det her værk, og denne titel; en nøgen kvinde, en undulat og et Daells Varehus katalog? Hvad menes der med det?

Måske er det udtryk for den absolutte frihed og glæde. Kvinden er nøgen og fri, fuglen er ude af buret og glæden opstår ved foreningen og roen, der hviler omkring øjeblikket, hvor varehuskataloget kommer ind af døren og alt andet sættes på pause. Måske er det i virkeligheden lykken!

Hvad tror I denne titel kunne betyde?

FAKTA:

Kunstner: Peter S. Carlsen (1955 – )
Titel: Ung kvinde med Daells Varehus katalog og undulat der har fået lov til at være ude af buret
Årstal: 1991
Erhvervet: 1997
Materialer m.m.: Glaseret stentøj
BONUS: Daells Varehus var et af landets første postordre-firmaer, hvor man kunne bestille tøj til kvinder, mænd og børn. Varehuset lukkede i 1999.

Se alle indlæg om WUNDERKAMMER