WUNDERKAMMER #10: Et stykke af himlen

Dette indlæg blev udgivet i ARoS, Out of the darkness, Samlingen, Wunderkammer og tagget den af .

Sven er 100 år gammel og har en facebook profil. Han er fra Randers, 180 cm høj, vejer 74 kg, og har blå-grønne øjne. Han elsker Cafeterier. Damer mellem fyrre og tres, der strikker, hækler og syr. Snavsede biler. Hakkebøffer. Og Hullede sko. Og så døde han i 1999.

Lyder det underligt? Det er det ikke. Det er skam formidling.

i bloggen 2 i bloggenSven Dalsgaard var en dansk kunstner og digter, som lavede kunst der fx var inspireret af surrealismen og koncept kunsten, hvor ideen var vigtige end selve genstanden/det fysiske værk.  Mange vil måske kende ham for værker med blå baggrund og stirrende øjne.

Sven ville i år have fyldt 100 år og det fejrer Randers Kunstmuseum og Fuglsang Museum med udstillinger og en række af forsknings- og formidlingstiltag, herunder en facebook profil for kunstneren.

Tilbage til værket; Et stykke af himlen. Små fine engle, konserverede på glas, bag lås og slå. Netop dette værk er for mig ekstra fint i denne Wunderkammer-sammenhæng. Ligesom hele rummet er et billede på menneskets trang (siden renæssancen) til at indsamle, kategorisere og systematisere verden, tematiserer Sven Dalsgaards værk selv samme trang, blot drevet til det ekstreme. ”Et stykke af himlen” er her fastfrosset og beskyttet – som var det et museumsværk! – men hvilken nytte har det så? Ville englene ikke være flottere på ”fri fod” end i deres beskyttede tilstand?

FAKTA:

Kunstner: Sven Dalsgaard (1914 – 1999)
Titel: Et stykke af himlen
Årstal: 1992
Erhvervet: 1993
Materialer m.m.: Sylteglas indeholdende porcelænsengle i syrefri olie, med hængelås.’
BONUS: Besøg Sven Dalsgaards facebook profil.

Se alle indlæg om WUNDERKAMMER