Kender du Johnsen og Nielsen?

Dette indlæg blev udgivet i ARoS, Udstillinger og tagget den af .

Hvis ikke, så lad mig præsentere: De er fra Aarhus, de laver videokunst og de kan snart opleves på ARoS.

20 år. Hvis der var tale om en alder, så var det jo ingenting. Men når der er tale om et samarbejde, er 20 år en bedrift på linje med et vellykket ægteskab. Og netop så længe har kunstnerduoen Hanne Nielsen og Birgit Johnsen skabt kunst sammen.

ARoS har siden starten af 1990’erne fulgt Johnsen og Nielsen karriere og erhvervet adskillige værker til samlingen. Så længe har jeg ikke været med. Indrømmet.

Hver gang jeg arbejder med en ny udstilling lærer jeg ny kunst at kende. Jeg kendte måske nok til kunstneren/kunstnerne, men at skabe en udstilling afkræver intimitet og dedikation af alle i processen. Mit kendskab til Johnsen og Nielsen har derfor udviklet sig til et indgående bekendtskab og ikke mindst en begejstring, som jeg gerne vil dele.

Frem til udstillingen ”Inklusion / Ekslusion” åbner for publikum lørdag d. 5. oktober, vil jeg skrive en række blogs og præsentere jer for Johnsen og Nielsen. Dem vil I kunne li’. Så bare følg med.

Vi starter med en kvinde som kan have helt utroligt meget jern i munden… læs mere i næste blog!